Kokios yra juodojo metalo laužo supirkimo kainos?

Niekam nereikalingas metalo laužas namuose tik užima vietą, tačiau ar žinojote, kad tai – papildomi pinigai? Jeigu Jūsų garaže, sode ar sandėlyje guli nereikalingi metalo gaminiai ar atliekos, pasidomėkite, kokios yra juodojo metalo laužo supirkimo kainos ir pagalvokite, ar ne laikas atlaisvinti patalpas ir atsikratyti atliekų, kurios dar ir leis papildomai užsidirbti?

Už kiek galima priduoti metalą?

Juodojo metalo laužo supirkimo kainos yra įvairios ir jas nustato patys supirkėjai. Todėl nereikėtų nustebti, jeigu vienoje supirkimo aikštelėje kaina geresnė, kitoje prastesnė. Taip pat skiriasi ir supirkimo taisyklės, darbo valandos bei kiti dalykai. Tad visuomet prieš vykstant į supirktuvę verta pasidomėti, kokia tvarka joje yra.

Kai kuriuose supirkimo punktuose, kur superkamas mažesnis metalo kiekis, kaina nustatoma už kilogramą. Joje juodojo metalo laužo kaina gali būti apie 20-30 centų. Kitose supirkimo vietose juodasis metalas skaičiuojamas tonomis ir ten mokama po 250-280 eurų už juodojo metalo laužo toną. Tačiau kaina gali būti ir mažesnė. Pavyzdžiui, priduodant atskirus elektronikos prietaisus. Už  jų supirkimą gali būti nustatoma kiek mažesnė kaina, atsižvelgiant į tai, kiek prietaiso viduje yra juodojo metalo.

Taip pat kai kuriose vietose nustatoma fiksuota suma už automobilio pridavimą. Jeigu norite atsikratyti senu automobiliu ir nesivarginti dėl jo ardymo, galite tai padaryti supirktuvėse, kur superkamas juodasis metalo laužas. Dažniausiai juodojo metalo laužo supirkimo kainos, priduodant visą automobilį siekia apie 200 eurų. Suprikėjas gali netgi atvykti ir pats paimti automobilį, kad išvengtumėte papildomų išlaidų dėl automobilio gabenimo. Tai labai patogu, nes ne tik atsikratysite nereikalingomis atliekomis, bet ir uždirbsite bei sutaupysite savo laiko.

Kokio metalo priduoti negalima?

Prieš ruošiantis metalą priduoti, reikia žinoti ne tik kaip tinkamai surūšiuoti metalą ir paruošti jį pridavimui, bet ir kokio metalo supirkimas negalimas. Tuo geriau pasidomėti iš anksto, kad nereikėtų be reikalo vežioti metalo atliekų. Pavyzdžiui, pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus negalima priduoti tokių metalo dalių, kaip kanalizacijos ar vandentiekio vamzdžiai bei dangčiai. Supirkti taip pat draudžiama kelių atitvarus, ženklus, jų dalis. Taip pat nesuperkamos kapų tvorelės ir kryžiai, varpai, įmonių reklaminės iškabos. Draudžiamų supirkti metalų gaminių sąrašas gana ilgas, tad juo geriau pasidomėti prieš vykstant į supirktuvę.